Prison Blues Come Down On Me - Lightnin' Hopkins
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Texas Blues Man

Lightnin' Hopkins

20.9.24

Prison Blues Come Down On Me

Datum:
0 reacties

In Prison Blues Come Down On Me van Lightnin' Hopkins wordt een bitter beeld van zijn terugkeer naar huis geschetst. Hopkins komt uit de gevangenis en stelt zichzelf de vraag of zijn zijn familie er nog is. Hopkins zingt en speelt gitaar. Luke 'Long Gone' Miles praat op deze track met hem mee.

De tekst is somber

Po' Lightnin', can't hardly keep from cryin'
Well, I'm just wonderin' will I ever make it back
To that old native home of mine?
Please take me with ya when you go, Lightnin', Lord, have mercy

Gevangenis

Hopkins had regelmatig problemen met de politie. Hij dronk veel teveel, hij gokte en belandde regelmatig in de gevangenis. Halverwege de jaren '30 werd Hopkins naar de Houston County Prison Farm gestuurd. Het was onduidelijk wat het misdrijf was waarvoor hij veroordeeld was. Tijdens zijn gevangenschap moest hij werken in een chain gang. 's Nachts werd hij aan zijn bed werd vastgeketend, zodat hij niet kon ontsnappen. De herinnering aan die tijd, waren duidelijk zichtbaar, want de littekens van de boeien stonden in zijn enkels.

Hij schreef diverse nummers over zijn verblijf in de gevangenis. Zo zong hij in 1949 Jail House Blues, in 1959 verscheen Penitentiary Blues en in 1964 zette hij I Work Down On The Chain Gang op de plaat. 

 

Country Blues

Ook het nummer Prison Blues Come Down On Me gaat over de gevangenis en met name over zijn vrijlating. Het nummer stat op het album Country Blues uit 1959 en werd uitgebracht op het Tradition platenlabel. Dit album werd opgenomen door folklorist Mack McCormick. Hij nam de  tracks op met behulp van een mono-bandrecorder met slechts één microfoon.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten