Mr. Charlie - Lightnin' Hopkins
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Texas Blues Man

Lightnin' Hopkins

9.8.24

Mr. Charlie

Datum:
0 reacties


Mr. Charlie
is prachtig lied van Lightnin' Hopkins over een stotterende jongen die leert communiceren door te zingen. De neef van Hopkins, Billy Bizor, begeleidt hem op de mondharmonica.  

 

Mr. Charlie

Hopkins zette Mr. Charlie in 1965 op de plaat. Het werd uitgebracht op single en wel in twee delen. Op de A-kant Mr. Charlie (Pt. 1) en op de B-kant Mr. Charlie (Pt. 2). En het nummer verscheen ook op zijn album Free Form Patterns uit 1968.

 

Op de video hieronder zie je een uitvoering van het nummer uit 1968. De video werd opgenomen door filmmaker Les Blank voor zijn fantastische korte documentaire, The Blues Accordin’ To Lightnin’ Hopkins.

 

Stotteren

De track begint met een verhaal over een stotterende jongen, vertelt door Hopkins. Een groep jongeren luistert.

Once in the country there was a little boy...

 

De jongen voelt zich ellendig en alleen. Zelfs zijn moeder begrijpt hem niet. Hij ziet geen andere oplossing, dan om weg te lopen van alle misère. En dan komt hij Mr Charlie tegen....

So the little boy stuttered too bad for him to understand. So mister Charlie stooped over him again, he pat him on the back, said "ye-ye-ye-ye-your ro-ro-" he said "Wait a minute." He said, "if you can't talk you must sing", and he hollered:

Whooooooa mister Charlie, do you know your rolling mill is burnin' down?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten