I Hate I Got Married - Lightnin' Hopkins
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Texas Blues Man

Lightnin' Hopkins

2.8.24

I Hate I Got Married

Datum:
0 reacties


Toen Lightnin' 16 jaar oud, op 21 september 1928 was trouwde hij met Elamer Lacey. Op 29 augustus 1929 werd hun eerste kind geboren. Het was een dochter en ze heette Anna Mae. En er volgende meer kinderen. Maar de huwelijkse staat en het vaderschap waren niet aan Lightnin' besteed. 

 

Brood op de plank

Maar er moest wel brood op de plank. Lightnin' moest zijn gezin tenslotte onderhouden. En hij moest ook voor zijn moeder zorgen. Daarom werkt hij als landarbeider op de hete akkers voor slechts 75 dollar cent per dag. Maar die lichamelijke arbeid was niks voor Lightnin'. Hij hield veel meer van de blues, van drank en van gokken.  

Zo'n 5 jaar later, hield Lacey het niet meer uit met Hopkins. En ergens in de jaren '30 verliet ze hem. Ze  nam de kinderen mee en vertrok. Ze was zijn onverantwoorde levensstijl meer dan zat. 


I Hate I Got Married

Hopkins schreef een nummer over het huwelijk en over hoe verschrikkelijk hij het vond om getrouwd te zijn. Misschien ging het wel over Lacey. Of over die andere vrouwen waarmee hij ooit een relatie mee had. Luister naar I Hate I Got Married uit 1968. Het werd pas jaren later, in 2001, op een compilatie uitgebracht: Fishing Clothes (The Jewel Recordings 1965-69).

 

 

Bronnen: Lightnin' Hopkins: His Life and Blues, auteur Alan Govenar, Texas Songwriters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten