Ain't It Crazy - Lightnin' Hopkins
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Texas Blues Man

Lightnin' Hopkins

23.8.24

Ain't It Crazy

Datum:
0 reacties

Ain't It Crazy is een nummer uit 1961. Het nummer verscheen voor het eerst onder de naam Mighty Crazy op het album Lightnin’ In New York. Deze plaat werd opgenomen op 15 november 1960 in de Nola Penthouse Sound Studios in New York. Dit was de tijd waarin Hopkins opnieuw werd ontdekt door het blanke publiek. Hopkins had het niet zo op 'the white men' en vond het lastig om op te treden voor een overwegend blank publiek.

 

Ain't It Crazy

Ain't It Crazy  is een up tempo shuffle met een van Hopkins' meest humoristische  teksten. Weer heel knap om te horen hoe hij zingt, gitaarsolo's en de baslijn speelt en bovendien het ritme voor zijn rekening neemt. Hij speelt een hele band in zijn eentje. Overigens heeft Hopkins nooit een vaste songtekst voor dit nummer. Hij zingt telkens een andere tekst en improviseert er op los.

 

Coverversie

En eigenlijk is het niet duidelijk of  Lightnin' Hopkins wel de schrijve van dit nummer zou zijn. Mogelijk is het gebaseerd op de track Rubbing On That Darned Old Thing (Rub That Thing) van Lovin' Sam Theard die het in 1934 opnam. Luister hieronder naar deze versie.

 


Wat wel duidelijk is dat The Grateful Dead in 1970 en 1971 de Hopkins versie van dit nummer coverden. Luister hieronder naar Rubbing Ain't It Crazy (The Rub) van The Grateful Dead, zoals ze die speelden in april 1971 in Fillmore East in New York.

 


De versie van Hopkins

En natuurlijk mag de versie van Hopkins zelf ook niet ontbreken. Hieronder kun je een live opname van Ain't It Crazy bewonderen die afkomstig is van de DVD Lightnin' Hopkins- Rare Performances 1960-1979.

 


Bronnen: Grateful Dead Lyric And Song Finder, Wikipedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten