Reminiscences Of Blind Lemon - Lightnin' Hopkins
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Texas Blues Man

Lightnin' Hopkins

22.7.24

Reminiscences Of Blind Lemon

Datum:
0 reacties


De liefde voor de blues had Lightnin' Hopkins al vanaf zijn geboorte. En hij wilde het liefst bluesgitarist worden. Maar geld voor een gitaar was er niet, dus hij bouwde een eigen ‘cigarbox’-gitaar. Zijn oudere broer Joel leerde hem de beginselen van het gitaarspel.

 

Blind Lemon Jefferson

Toen hij 8 jaar oud was, in 1920, ontmoette Hopkins de 'godfather of Texas blues', Blind Lemon Jefferson. Dat was tijdens een picknick van de kerk. Jefferson trad daar op en Lightnin’ was enorm onder de indruk. Hij rende naar huis, pakte zijn zelfgemaakte gitaar en vroeg Jefferson of hij mee mocht spelen. Hij werd op een vrachtwagen getild, die dienst deed als podium, en speelde mee met de legendarische Jefferson.

 

Boy, you keep that up, you gonna be a good guitar player.

 

Jefferson nam Hopkins onder zijn hoede en de twee speelden een tijdlang samen op bijeenkomsten van de kerk en andere gelegenheden. Zo leerde Hopkins de kneepjes van het vak. Hopkins noemde de ontmoeting van Jefferson een van de belangrijkste gebeurtenissen in zijn leven.

 

Reminiscences Of Blind Lemon 

Hopkins vertelde over die ontmoeting op het album Lightnin' Hopkins uit 1959. Het was een tijdje stil rondom Hopkins en deze release uit 1959 zorgde weer voor een Hopkins revival. Met behulp van een beetje gin en een geleende akoestische gitaar nam musicoloog Sam Charters Hopkins dit album op in zijn  appartement in Houston, Texas. Hopkins, een geboren verhalenverteller, haalt herinneringen op aan zijn tijd met Blind Lemon Jefferson.

Luister hieronder naar Reminiscences Of Blind Lemon.


Bronnen: Guitar Player, Teach Rock, Texas Cultures

Geen opmerkingen:

Een reactie posten